Insmat i-gotU, kokemuksiani otto 2

Insmat i-gotU, kokemuksiani otto 2

Tuossa taannoin kirjoittelin ensikokemuksistani Insmat i-gotU -GPS-bloggerista, ja lähinnä siitä käsittämättömästä turhautumisesta, minkä sen toimintakuntoon saaminen 64-bittisessä Win7 -käyttiksessä sai aikaan. Koska hakusanatilastoinnin mukaan tuo i-gotU on eräs eniten osumia sivustolleni tuoneista hauista, palaan tässä uudelleen asiaan. Toinen, ja suurempi syy on ilmoittaa, että uusien Win7 -ajureiden ansiosta laite on viimeinkin käyttökelpoinen.

Laitteen valmistaja MobileAction julkaisi tosiaankin Insmat i-gotU -laitteeseen päivitetyt Windows 7 -ajurit 10.3.2010, eli kolmisen viikkoa minun valitusvirteni jälkeen. Näiden ajureiden ansiosta laite toimii nyt niin kuin sen olisi alusta alkaen pitänyt toimia. Ei enää virheitä ajuriasennuksessa, ei enää bluescreenejä joka kerta kun sen liittää tietokoneeseen ja datan siirtokin Suite-ohjelmistoon toimii.

GPS-vastaanottimen herkkyys on ihan hyvää tasoa, ulkona ja autossa signaali tallentuu ongelmitta, ja osan ajasta laite loggaa myös sisätiloissa, edellyttäen että alkuperäinen GPS-linkki on muodostettu riittävällä voimakkuudella (eli käytännössä ulkona). Tarkkuus on ihan riittävä, parilla autoreissulla laite on ollut päällä ja suurimmaksi osaksi mennään ihan Google Mapsin merkkaamia teitä pitkin.

Pari juttua vielä löytyy, joita en ole saanut toimimaan. Ensimmäinen on Bluetooth-yhteys. Surkean ohjekirjan vuoksi tosin on vähän epäselvää, onko Bluetoothin avulla edes mahdollista siirtää dataa loggerin ja PC:n välillä vai onko tuo tarkoitettu ainoastaan matkapuhelinkäyttöön. Toinen ominaisuus, jota en ole saanut toimimaan, on tietojen siirto suoraan Google Earthiin. Tämä tosin on helposti kierrettävissä, kun tallettaa Suiten @Trip PC-ohjelmassa reitin .gpx-muodossa ja importtaa sen GE:hen. Myös tuon @Trip PC:n kuvien geotaggaaminen toimii hyvin (harmi vain että olin koereissun aluksi unohtanut synkronoida kameran ajan).

Eli tämän ajuripäivityksen jälkeen laitetta voi jo suositella. Muista vastaavista minulla ei ole kokemuksia (lukuunottamatta siinä aiemmassa vuodatuksessa mainittua toimimatonta romua), mutta reilun neljän kympin laitteen hankkimisessa riskitkin ovat aika pienet. Ylipäätään GPS-loggeria suosittelen kaveriksi lomareissuille, mikäli kartat yhtään kiinnostavat, niin jälkikäteen on kyllä todella mukavaa katsella matkareittiä ja siihen geotagitettyjä valokuvia Google Earthissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.