Botoxia sivustolle

Botoxia sivustolle

Nyt kun täällä blogissa taas tulee itsekin käytyä, alkoi sivuston ulkoasu ärsyttämään. En oikein koskaan ollut tyytyväinen edelliseen ilmeeseen, joten ei muuta kuin muokkauspotentiaalista templaattia etsimään.

Valinta kohdistui tällä kertaa WordPressin Nisarg-nimiseen teemaan, joka ensisilmäyksellä ärsytti vähiten. Nisargista väänsin lapsiteeman, ja pienillä css-muokkauksilla saatiin värimaailma ja elementtien välistykset kohdilleen. Tosi näppärällä Google Fonts Typography -lisäosalla saa teeman muokkaimessa leikittyä fonttien kanssa reaaliajassa. Googlen fonttien merestä paatuneinkin fonttimaanikko löytää sopivan vaihtoehdon Comic Sansille tai Papyrukselle.

Nisargin mukanaan tuomat tekstit ovat luonnollisesti englanninkielisiä, mutta ongelman ratkaisee jälleen lisäosa, Loco Translate, jolla WordPressin hallinnassa pystyy merkkijono kerrallaan kääntämään tekstit suomeksi. Joo, jotain on vielä kääntämättä, kuten WordPressin itse sitkeästi tarjoava hakulaatikon ”Search”. Kymmeniä kertoja olen tuon asiakkaiden sivustoja varten muokannut, mutta silti koskaan en ulkoa muista, mistä tuohon pääsee käsiksi. Illan jo hämärtyessä tuon prioriteetti ei ole nyt ihan korkeimmillaan.

Koko ulkoasun suunnittelu ja yliheitto toteutettiin livenä WP-Staging -lisäosalla, joka on aivan ehdoton sellaisille säätäjille, jotka tekevät usein muutoksia sivustoonsa. Stagingilla sivustosta otetaan klooni samaan (tai toiseen) webhotelliin, ja kaikki säätö toteutetaan tuolla kloonatussa ympäristössä. Kun alkaa näyttää siltä, että lopputulos tyydyttää, saadaan koko kasa puskettua tuotantoon yhden napin painalluksella (tämä vain maksullisessa Pro-versiossa). Tietysti sivustosta ja tietokannasta on syytä ottaa ennen kikkailua täyskopio, joka onnistuu kätevästi esimerkiksi Duplicator-nimisellä pluginilla, jota käytän nykyään säännönmukaisesti siirtäessäni testiserverillä valmistellun sivuston tuotantoympäristöön.

Mutta suhteellisen nopeaksi projetiksi olen ihan tyytyväinen lopputulemaan. Pientä hiomista varmasti vielä on, pari ideaa on ainakin artikkelien sisällä olevien elementtien tyylittelyille, mutta kenties jatkan niiden parissa myöhemmin. Huomenna yritetään saada ulos sitten seuraavan Marvel-leffan arviointi, etten kauhean pahasti katselutahdista jälkeen jäisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.