Recap: kesäloma

Recap: kesäloma

Lomat on lusittu ja arkeen palattu. Missään en lomillani käynyt, ellei paria reissua 50 kilometrin päähän Lahteen lasketa. Syy käynteihin oli äärimmäisen pinnallinen: Launeen Citymarketista löytyi aitoamerikkalaisia kolajuomia: Dr. Pepper Cherryä ja Vanilla Cokea. Ekalla kerralla kokeilin, toisella kerralla piti hakea jo lisää. Suosittelen, ero perusversioihin on huomattava. Tietenkin on paras olla vilkaisematta ravintosisältöetikettiä, sokerin määrä tavallisiin verrattuna on moninkertainen. Mutta kerrankos sitä…

Täysin kolasta riippumatomista syistä pääsin lomallani käymään myös kaikkien suuresti rakastamassa paikassa, hammaslääkärissä. Olen varsinainen dentofoobikko, mutta kun vuosi sitten paikattu hammas alkoi vihlomaan kylmää syödessä, oli pakko ryhdistäytyä. Puolitoista tuntia keskellä kesän kovimpia helteitä viruin juurihoidossa, jonka tuloksena vielä viikko käynnin jälkeen leukaperiä jomotti. Mikä parasta, urakkaa jatketaan elokuun lopulla. On ainakin jotain, mitä odottaa.

Suurelta osin noiden hammaskipujen ansiosta siis karisivat kaikki halut matkustaa mihinkään, joten tuli keskityttyä muuhun viihteeseen. Viihteeksi en laske niitä muutamia yrityksiä, jotka tein auringossa makaamiseen ja lukemiseen, koska siinä silmänräpäyksessä, kun itsensä oikoiseksi oli saanut, seuraan liittyi satatuhatta verenhimoista paarmaa ja hyttystä. Hyvin nopeasti miellyttävimmäksi lomanviettopaikaksi paljastuivat sisätilat tuulettimen edessä.

Sisällä seuranani oli DVD-soitin ja Amazonista tilattu ER:n (Teho-osasto) The Complete Series -boksi, joka sisältää kaikki 15 tuotantokautta. Hinta oli kova, mutta siedettävä, ja koska periaatteesta en voi katsoa MTV3:a ja siellä alkanutta sarjan uusintakierrosta, ei pitkäaikaisena ER-fanina vaihtoehdoksi jäänyt kuin boksin tilaaminen. Urakka on kova, sillä sarjan kokonaiskestoksi muodostuu reilut 14 000 minuuttia(!!) En edes kehtaa sanoa, kuinka paljon olen parin viime viikon aikana tuosta taipaleesta katsonut…

Kirjahankintojakin tein: Kim Stanley Robinsonin Mars-sarja tuli tuon ER-boksin ohella Amazonista tilattua. Ykkösprioriteettini on edelleen Alastair Reynoldsin Revelation Space -sarja, jonka ykkösosan lukemisessa olen edistynyt yllättävän hitaasti. Jotenkin vielä odottelen sitä todellista koukkua. Tosin täsmälleen samanlainen oli lukukokemukseni Chasm Citynkin kanssa, siinäkin odoteltiin imaisua yli kirjan puolivälin.

Voisin vielä valittaa mokkulayhteydestäni, joka ei ole taas toiminut juuri lainkaan viimeiseen kuukauteen, ja varayhteydellä tätäkin kirjoittelen. Mutta en taida jaksaa, nämä ovat näitä perämetsässä asumisen ihanuuksia ja näistä olen urputtanut jo aiemminkin. Niin, ja MM-futiksenkin voitti ihan väärä joukkue. Venyttivät vielä pirut pelin jatkoajallekin, jonka jouduin jättämään väliin, koska seuraavana aamuna oli luvassa aikainen herätys.

Tämmöinen päivitys tällä kertaa. Mitään tämän syvällisempää en tällä kertaa onnistu tuottamaan. Ehkä ensi kerralla sitten jotain on jo tapahtunutkin. Vaikka eipä olisi niin väliksi.

One thought on “Recap: kesäloma

  1. Suosittelen ehdottomasti Dr Pepperiä ja Vanilla Cokea kaikille :). Olen löytänyt näitä ihan lähikaupasta, tilapäisesti siellä mutta kuitenkin! ER! Loistava sarja! Itse olen vähän miettynyt MacGyver-sarjan hankkimista, mutta tuo 2500kr hinta pelotti minut. Ja olen myös samaa mieltä siitä, että futiksen voitti väärä joukkue!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.