Housut puolikintuissa

Housut puolikintuissa

Oho, täällähän on jo uudennäköistä! Onneksi päätin käydä katsomassa, sillä odotin vanhasta kokemuksestani verkkotunnuksen uudelleenohjauksen kestävän noin pari viikkoa. Krhm. Joka tapauksessa tervetuloa! Tarkastelet (mahdollisesti*) tällä hetkellä naamakiristettyä sintonen.net –sivistoa.

This is a looping Ron Paul It’s Happening GIF on imgur.


Tasan viikko sitten tuli tunne, että jotain tarttis tehdä. Vieraillessani blogini hallintapaneelissa jouduin odottelemaan sivujen latautumista sekuntitolkulla, mikä oli ollut tyypillistä jo parin vuoden ajan. Välillä sivusto toimi ihan normaalisti, välillä todella hitaasti. Siis hitaasti sillä lailla, että artikkelin muokkausnäkymän aukeaminen saattoi kestää yli minuutin ja lisäosien päivitykset parikin minuuttia.

Tuli aika vaihtaa palveluntarjoajaa, vaikka yleisesti ottaen minulla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa Hostingpalvelun toiminnasta ja asiakaspalvelusta. Muun muassa parempaa sivuston hallintapaneelia saa etsiä. Hostingpalvelua voin myös ammattini puolesta suositella kaikille edullista webbihotellia havitteleville. Ainoa harmi oli vain palvelin, jolla sivustoni sijaitsi, liekö sitten vanhuuttaan alkanut kyykkimään.

Hostingia vaihtaessa ongelmaksi tuli sama kuin edelliselläkin kerralla; netistä on suhteellisen vaikea löytää objektiivisia ja relevantteja arvioita palveluntarjoajien hyvistä ja huonoista puolista. Oikeastaan ainoa vakavasti otettava lähde on puskaradio.net –sivusto, jonka arvostelijamassa alkaa olla juuri ja juuri riittävä siihen, että jonkinlaisia valistuneita arvauksia voi tehdä. Duunin puolesta minulla on muutama luottopalveluntarjoaja joita suosittelen vähän asiakkaan tarpeen ja resurssien mukaan. Omassa projektissani halusin kuitenkin kokeilla jotakin uutta, josta ei ole aikaisempia kokemuksia.

Valinta osui tällä kertaa Zoneriin, jonka palveluilla on Puskaradiossa ihan OK maine. Hinnatkin tuntuivat sopivilta, joten näillä mennään, niinkuin suuresti ihailemani kiekkovaikuttaja aikanaan totesi. Ainakin osoitteen ohjaus oli huomattavan ripeää, joskin epäilen että tämä johtuu kansainvälisen verkko-osoiteregistraatin ICANNin muuttuneista käytännöistä. Tällä kertaa .net -loppuisen osoitteen ”harkintaviive” oli viisi päivää, kun muistelisin sen viime siirrolla olleen yli viikon luokkaa. Hostingpalvelun mainion domaininhallintapaneelin kautta verkkotunnuksen siirron aloittava siirtolukituksen poisto ja siirtoavaimen luonti onnistuivat suoraan. Ne välitin sähköpostilla Zonerille, josta tuli kuittaus. Pari vahvistusviestiä tuli ICANNilta, joissa käytiin napauttamassa ”hyväksy”-nappia linkistä löytyvältä sivulta. Ja puf, viikko webhotellin varaamisesta uusi sivusto on nyt näkyvillä.

Uudeksi ulkoasuksi valikoitui valmis Amadeus-niminen teema, koska olen edelleenkin oman blogini suhteen laiska enkä jaksa alusta alkaen vääntää ulkoasua. Sivustoni ulkoasu ei varmaankaan ole uniikki, mutta enpä minkään halua olla. Nykyään responsiivisuus on se taikasana, johon kaiken www-suunnittelun pitäisi pohjautua, joten tulihan tämäkin sivusto sitten muutettua mobiiliystävälliseksi. Jotain juttuja varmasti vielä hion, kuten esimerkiksi käännökset, joihin en ole vielä ehtinyt lainkaan paneutua. Pahoittelen siis sekametelikielisyyttä, mitä sivuston elementeissä vielä esiintyy. Joku kiva headerikuvakin oli tarkoitus kaivella, mutta tähän hätään ei löytynyt kuin kasa kimaltelevia monitahonoppia.

Jotkut jutut ovat vielä minullekin outoja (mikä on se paperilentokoneen ikoni, joka ilmestyy kun hiiren kursorin vie kuvan päälle?) mutta eiköhän tässä eteenpäin päästä. Katsotaan, kuinka kauan kestää, ennen kuin kyllästyn uusiin fontteihin… Ainakin sivusto tuntuisi nyt nopeammalta kuin ennen ja hallintapuolellakin on taas pitkästä aikaa ilo työskennellä nopeasti aukeavien sivujen ansiosta.


* Käyttämäsi nimipalvelimelle täytyy olla päivittynyt uusi ohjaus osoitteelle sintonen.net, muuten ovat vielä vanhat sivut näkyvissä. Yleensä siihen, että kaikkien nimipalvelimien päivittymisestä voi olla varma, menee reilu vuorokausi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.