Game of Thrones 4.07: Mockingbird

Game of Thrones 4.07: Mockingbird

Neljäs kausi on edennyt jo seitsemänteen jaksoonsa, ja Storm of Swordsin lopun huippuhetket alkavat olla käsillä. Tämän kertaisen jakson nimi on Mockingbird; ovatko käsikirjoittajat tällä kertaa kirjojen tapahtumien suhteen matkijalintuja vai meneekö koko arvostelu pilkkaamiseksi? Kuten aina, alla spoilereita kaikkeen mahdolliseen ASOIAFiin liittyvään.

Sisältää spoilereita! Näytä spoilerit

 

3 thoughts on “Game of Thrones 4.07: Mockingbird

  1. Melko tylsä jakso, jossa sentään pari kohtausta kirjastakin. Ja yllättäen ne olivat parhaat. Mikähän idea on työntää kaikkiin jaksoihin täytemateriaalia, joka on aivan yhdentekevää. Sitten kiirehditään pää kolmantena jalkana kirjojen huippukohtaukset läpi.

    Sarjan tekoon on nähty vaivaa (näyttelijät, puvustus, kuvauspaikat…useinmiten kuvauskin). Ikäväkseen sitä huomaa, että lähes aina kun kässäri poikkeaa kirjoista, on kyseessä jokin lapsellinen juonikuvio, täytekertomus, väkinäinen toimintakohtaus tai vaan tissien näyttämiseen perustuva lisäys. Ei Martinin kirjasarja todellakaan mikään 300 sivuinen Hobbitti ole, johon on pakko laittaa jotain lisää, jotta 3 kertaa 3 tuntia saadaan täytetyksi.

    Ikävää etteivät sarjan tekijät ymmärrä hyvän päälle ja ovat pilanneet sarjan kaksi kautta liiallisella sooloiluilla. Voin vain fantasioida millainen kirjaa kunnolla kunnioittava sarja olisi näyttänyt, sillä näistäkin valituksistani huolimatta on sarja tälläisenäänkin kirjoja mukaillevana tv-sarjana ihan ok katsottavaa… Varsinkin kun niitä kirjojen kohtauksia on vielä mukana.

  2. En ymmärrä näitä kirjaihmisiä, jotka valittaa kaikesta. Olisiko parempi olla katsomatta? Olen lukenut kirjat ja katson tv-sarjaa. Tykkään molemmista, enkä tiedä yhtään parempaa adaptaatiota. Sarja on edelleen hyvin uskollinen kirjoille ja pienet muutokset ovat välttämättömiä. Hyvä jakso taas! 🙂

  3. Mikko: Minulle ainakin lähdemateriaali itsessään on niin kiinnostavaa, että koukussa pitää halu nähdä, miten tietyt kohtaukset on sovitettu ruudulle. Jaksoarvioissani esiintyvä valittaminen on enimmäkseen turhautumista, kun tuntuu, että materiaalia olisi mahdollisuus hyödyntää niin paljon paremminkin. Ja kyllä tässä ennen ensi kauden alkua täytyy ihan tosissaan miettiä katsomisen jatkamista, lähinnä spoilereiden pelosta tosin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.