100 kanavaa muttei Super Bowlia

100 kanavaa muttei Super Bowlia

Viime yönä pelattiin sitten kuulemma ihan jännittävä jenkkifutiksen finaali, Super Bowl. Kuluneen vuoden aikana minusta on muodostunut jonkinasteinen jefu-fani katseltuani ESPN Americalta yliopistosarjaa, joten mielelläni olisin Super Bowlinkin katsellut. Ongelma vaan on, että ei ole mistä katsella.

Nelonenhan tässä mainosti näyttävänsä ilmaiseksi Super Bowlin uudella maksullisella urheilukanavallaan Nelonen Sport Prolla. Tämä NSP on niinsanotusti valtakunnallinen kanava, jonka pitäisi näkyä ihan joka kotitaloudessa mikäli vaan intoa on kanavasta maksaa. Se, minkä nämä mainosmiehet unohtavat mainita, on että NSP (samoin kuin Nelosen ilmainen Nelonen Sport, ent. Urheilukanava) on sijoitettu digitaaliseen kanavanippuun C. C-kanavanipun todellinen valtakunnallinen näkyvyys lienee jotain 79 prosentin luokkaa. Ja arvatkaapas kaksi kertaa, kuka taas tippuu C-nipun näkyvyysalueen ulkopuolelle.

Täällä Itä-Uudenmaan kehitysalueella osa meistä ressukoista joutuu ottamaan antennisignaalinsa Pernajan lähettimestä. Kyseessä lienee koko Jyväskylän eteläpuolisen Suomen ainoa lähetin, jonka huipulle kukaan ei ole viitsinyt C-nippulähetintä kiikuttaa. Erinäisten maastoesteideiden takia muiden antennien signaali ei toimi, näkyvyysaluekartan lupauksista huolimatta.

Tämän kanavaköyhyyden takia päädyin hankkimaan Canal Digitalin lautasen viime kesänä. Osa tarjonnasta on suoraan sanoen sitä itseään, mutta varsinkin Canal+:n ja ESPN American urheilutarjonta on miellyttänyt. Ja tietysti NFL-oikeudet omistaa kilpaileva Viasat, jolla ei sitten mitään muuta mielenkiintoista ohjelmaa olekaan. Eli eipä ole lautasestakaan apua.

Viimeinen oljenkorsi olisi tietysti nettistreamit. Mutta kun tuo nettiyhteyden nopeus on edelleenkin sellaista analogimodeemin luokkaa ja kaiken lisäksi täytyy koko ajan tarkkailla, ettei siirtoraja ylity, niin eipä siinä paljoa urheilujuhlan tuntua synny. Toisaalta tulipa nukuttua ihan kohtalaisesti viime yönä, kun ei tarvinnut tuon takia valvoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.