Viimeinen Darry

Viimeinen Darry

Mestari Janeleth kuuli huudot ennen kuin hän näki savun. Hän nopeutti askeleitaan (mikä aiheutti epämiellyttävää pulssin kohoamista) ja päästyään mäen huipulle näki elämäntyönsä haihtuvan savuna ilmaan. Citadelin tornin kolmannen kerroksen ikkunasta tuprutti paksua mustaa savua. Hänen työhuoneensa ikkunasta. ”Minun Darryn kronikkani!”, hän parahti. ”Kaikki muistiinpanoni!” Mikäli hän olisi kääntynyt, olisi hän nähnyt kamaripoikansa Paten hymyilevän tyytyväisenä.

Osa 6 jäi viimeiseksi Darryn kronikasta. Pidin reilun viikon tauon pelaamisesta, ja kun tänään käynnistin pelin uudelleen, huomasin, että olin menettänyt Saltpansin provinssin hallinnan Iron Thronelle. Yritin aloittaa sodan vallatakseni sen takaisin, mutta joka kerta ”Declare war”-napin painalluksen hetkellä sain viestin ”Darry-Iron Throne-sota Saltpansista päättyi tuloksettomana”. Bugi! Epäilykseni vahvistuivat, kun huomasin voivani luovuttaa kaikkien provinssien hallinnan suoraan kuninkaalle, tai High Septonille. Ei olisi mitään järkeä jatkaa enää peliä, jossa minulta on viety kaikki työkalut sen pelaamiseen.

Totta puhuen bugitukehtuminen oli pieni helpotus. Kuvittelin Darryn tarinan olevan ehkä pari-kolme sukupolvea pitkä, kenties kolmiosainen tarina. Mutta kaikki menikin niin hyvin, että ihan pikaista tuhon uhkaa ei ollut. Parempi lopettaa näin, kuin tehdä pelaamisesta pakkopullaa.

Yleisesti ottaen Game of Thrones -modi toimii kuin unelma, huolimatta versionumerostaan 0.3. Tietysti parannettavaa vielä on; Kuninkaankaarti oheni viime vuosina parimiehiseksi, ilmeisesti koska kaikki vähänkin korskeammat soturit oli jo nuorella iällä naitu otollisille prinsessoille. Yohn Darryn valtakaudella peli kaatuili selittämättömästi, kunnes foorumeilta löytyi ohje disabloida Citadelin archmaester-äänestykset. Pahin ja ärsyttävin bugi lieni kuitenkin tuo King/High Septon-sohlaus.

Aegon VI (Rhaegarin poika, joka siis oli yhä hengissä, koska Robert Baratheon hävisi Robertin kapinan) otti pelissäni haltuunsa High Septonin arvonimen, ja modi ilmeisesti arvostaa High Septonia korkeammaksi kuin kuningasta. Kaikki kuninkaat olivat nimeltään High Septon I, ellei käynyt välissä modaamassa pelitallennusta. Nimen sain muutettua aina uuden kuninkaan astuttua valtaan, mutta en löytänyt ratkaisua muuttaa arvonimeä.

Pelin kannalta herkullisimmat hetket olivat Yohn Darryn kuoleman jälkeiset perimysselvittelyt. Puolen vuoden mullistusten aikana alkoi todella näyttää siltä, että peli päättyisi siihen. Luceon Darry onnistui palkkaamaan Faceless Manin murhaamaan yhden veljensä, toinen lähetettiin Muurille ja kolmas pääsi kuninkaankaartiin. Luceon itse kuoli pikaisesti typerässä kaksintaistelussa.

Jännittävää oli myös huomata, miten pitkä aika sataneljäkymmentä vuotta (peliaikaa) todella on. Kun viimeiset kirjoista tutut hahmot olivat kuolleet, historian paino alkoi tuntua. Samoihin aikoihin myös Westerosin poliittinen ympäristö alkoi kokea melkoisia mullistuksia; Westerlands lähes hajosi Iron Islandsin valloitettua pari provinssia pohjoisesta ja Reachin muutaman etelästä. Koko Vale siirtyi Dornen hallintaan, pitäen kuitenkin nimensä ja antaen sen myös entiselle Dornelle. Tämä oli eräs psykedeelisimmistä hetkistä koko pelin aikana.

Ihan valtavasti vaikutusmahdollisuuksia minulla ei High Lordin roolissa ollut. Pystyin nostamaan maksimissaan 4000 sotilasta huolimatta siitä, että rakensin ahkerasti parannuksia provinssiini. GoT-modin teknologian kehittymisvauhti on lähes nollattu, joten en pystynyt koskaan rakentamaan samanlaista suurta linnaa kuin naapuriprovinssissani Harrenhalissa oli. Harrenhal pystyi läpi pelin yksinään nostamaan tuplamäärän sotilaita verrattuna minun neljään provinssiini. Lisäksi Lord Paramountien kymmentuhatpäiset armeijat takasivat sen, että ilman todella vahvoja liittolaissuhteita minkäänlainen sooloilu tietäisi nopeata tuhoa.

Mutta mukavaa oli niin kauan kuin se kesti. En tiedä, lukiko näitä jorinoita kukaan, ainakin niiden ymmärtäminen vaatii kokemusta Crusader Kings 2:n pelaamisesta. Tulihan kuitenkin tehtyä, kun kerran tuolla Selmy-tarinani kommenteissa lisää aikoinaan pyydettiin.

Tällainen kasa muistiinpanoja oli mestari Janelethin pöydällä ennen tarinan päättymistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.