Viikon suositus

Viikon suositus

Spotifyn käyttäjän maun mukaan räätälöimä ”viikon suositukset” -soittolista toimii yllättävän hyvin. Järjestelmässä on selvästi jonkinlainen äly takana, koska sieltä löytyy viikoittain parikin kappaletta, jotka tulee merkittyä suosikeiksi.

Pari viikkoa sitten listalta korvaan kiemurteli Burning Hearts-nimisen ensemblen mukavan kevyt syntsarallatus Into the Wilderness. Noh, tänään minulle avautui kaksi asiaa: että olen jälleen ollut täysin silmukan ulkopuolella, sillä kyseinen kappale on julkaistu jo vuonna 2011; sekä se, että Burning Hearts on kotimainen bändi. Jälkimmäinen fakta oli lähes tiputtaa tuolilta, sillä Into the Wilderness kuulostaa niin epäsuomalaiselta kuin vain voi. Lisäksi näitä musiikkipostauksiani seuraavat ehkä ovatkin jo huomanneet, että olen heikkona persoonallisen lauluäänen omaaviin naislaulajiin. Burning Heartsin Jessika Rapo täyttää määritelmän aika kivasti, ja on kaiken lisäksi vielä siis kotimainen.

Joten vaikka itsenäisyyspäivän kunniaksi Suomen lippua salkoon ja Burning Heartsia suuren massan tietoisuuteen.

EDIT. Tänään minulle avautui, osa 2 (tai 3): Into the Wildernessin lyriikat kertovat Timothy Treadwellista, joka tunnettiin myös lempinimellä ”Grizzly Man”. Grizzly Manin ultimaattisesta kohtalosta lukeminen poistaa osan kappaleen iloisista konnotaatioista. Miehen Wikipedia-sivun lukemisen jälkeen jonkinlainen mind bleach olisi kyllä paikallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.