Teatraalista taustamusiikkia

Teatraalista taustamusiikkia

En tiedä, pitäisikö tämä postaus aliotsikoida ”musiikilliset häpeäni osa n+1”, mutta paiskataan nyt yhdellä musiikkivinkillä. Kun on tarve tuntea itsensä mahtipontiseksi, suosittelen Immediatea ja Globusta.

Seuraava voi olla vähän monimutkaista, mutta koetetaanpa: Immediate Music on kalifornialainen elokuvatrailereihin musiikkia säveltävä yritys, joka on julkaissut kaksi levyä nimellä Immediate. Toisaalta Immediate Musicilla on myös oma orkesteri, jonka nimi on Globus, ja joka on myös julkaissut kaksi levyä samantyylistä elokuvallista melodista rockia/metallia/poppia. Makes sense? No ei minullekaan. Lukekaa tästä, jos oikeasti kiinnostaa.

Se, mikä on tärkeätä, on miten hyvin ison sinfoniaorkesterin ja valtavan laulukuoron yhdistelmä toimii tietokonepelien taustamusiikkina. Pari viikkoa sitten, kun artistit löysin, pelailin Sword of the Stars-avaruusvalloitusta. Immediaten valtavalla volyymillä kaiuttimista pauhaava musiikki toimi avaruustaisteluiden ääniraitana saumattomasti. Aina välillä kappaleiden crescendot osuivat yksiin massiivisten räjähdysten kanssa. Tällöin saatoin päästää testosteronin huumaamana miehisiksi tarkoitettuja ”YEEEAAAH”-huudahduksia. Tai sitten en, koska kiinnitin kaiken huomioni musiikkiin.

Seuraavassa video (ei minun tekemäni), joka demonstroi pointtiani. Itse asiassa juuri tästä videosta minä Immediaten löysinkin.

Seuraavassa vielä vähän Globusta. Etsikää erot? Kovin on sotaisan videon tähänkin fanipoika vääntänyt. Futisniilot saattavat muuten tunnistaa kappaleen, oli kuulemma soinut kesän EM-kisojen päättäjäisissä. Minä en tiennyt, että sellaiset edes järjestettiin (siis päättäjäiset)…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.