Street View, I love you

Street View, I love you

Vaikka Google alkaakin vähitellen olemaan paholaisesta seuraava dataa keräävineen pilvipalveluineen ja omien sovellustensa pakkosyöttämisineen, on sillä silti ainakin yksi sovellus, jolla se saa anteeksi aika paljon. Sen sovelluksen nimi on Google Street View, ja tänään se helpotti minun päivääni.

Kuvan henkilöt eivät liene pukinmäkeläisiä eivätkä muutenkaan liity juttuun millään lailla.

Se on aina pienen jännityksen paikka kun meikäläisen kaltainen landepaukku lähtee seikkailemaan Helsinki Cityyn, edes kehäteiden läheisyyteen. Oma itsetunto ei salli eksyilyä tai viime hetken ”se onkin jo tuo tuossa” tyylisiä kaistanvaihtoja. Tänään oli vuorossa asiakaskäynti Pukinmäessä, josta aiemmat kokemukseni ovat olleet kaistamerkinnät Kehä I:n varrella.

Omistan myös navigaattorin, mutta se menetti täysin luotettavuutensa itse tehdyn karttapäivityksen jälkeen ja nykyään sen digitaalisen elämän suurin tehtävä on yrittää eksyttää minua mystisillä ”käänny ympäri, aja 15 kilometriä toiseen suuntaan jotta pääset 500 metrin päässä olevaan risteykseen” -tyylisillä ohjeillaan. Lisäksi naisääni, ”Mielikki”, puhuu niin suomenruotsalaisella aksentilla että alkaa epäillyttää, että koko softapäivitys on ollut pelkkä länsinaapurin junailema vitsi. Navigaattori oli siis matkareitin laadinnassa kolmosvaihtoehto, oman järjen ja Google Street Viewin jälkeen.

Ja Street View teki jälleen kerran sen, mitä pitikin. Eilen illalla ajoin virtuaalisesti reitin kehältä asiakkaan kotitalolle ja tänään oikeasti reittiä ajaessani oikein hämmästyin, miten tutuilta aiemmin minulle uppo-oudot kadut tuntuivatkaan. Jopa viimeinen risteys, merkitsemätön hiekkatien pätkä löytyi helposti parin mieleen läheisen mieleen painamani maamerkin ansiosta. Lopputulos: täysin virheetön suoritus, kaikkia oikea-aikaisia ryhmityksiä myöten.

Edellisenä iltana olin myös katsonut vaihtoehtoisen reitin paluumatkaa varten läpi Helsingin pohjoisten ja Vantaan eteläisten kaupunginosien. Pari avainristeystä olin käynyt katsomassa ennalta ja ilman minkäänlaisia ongelmia, hataran lähimuistini avulla navigoin itseni eri reittiä takaisin. Samalla pääsin ihastelemaan Tapanilan vehreää lähiöaluetta ja Malmin tienoota muutenkin. Totesin, että kuva kertoo todellakin enemmän kuin tuhat reittiohjetta ”käänny kolmannesta risteyksestä oikealle”.

Se tyyppi, joka ensiksi keksii naittaa reaaliaikaisen Street View -näkymän navigaattoriin, joka luettelee ajo-ohjeita vaikkapa ennalta omalla kotikoneella tehdyn reitin perusteella, ansaitsee hatunnoston (tai jos sellainen palvelu on jo olemassa, niin nostetaan ihan varuilta sitä hattua jo saman tien). Minun puolestani saavat Googlella skannailla Wifi-hotspotteja niin paljon kuin lystäävät, mikäli oheistuotteena syntyy jotain niin paljon elämää helpottavaa kuin Street View.

One thought on “Street View, I love you

  1. On tuo street view melkoinen apu omissakin töissä, etenkin talvella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.