Scifi-kausi
Tuntuu, että tällä hetkellä vietän elämässäni jonkinlaista scifi -innostuksen uudelleenheräämiskautta. Syksyllä hamstrasin hyllyyni Star Trek -DVD-bokseja siinä määrin, että vieläkin niistä on yli puolet katsomatta. Joulunpyhinä innostuin pelaamaan loistavaa Sword of the Starsia oikein maratonsessioina. Viime viikolla läpäisin uudelleen Mass Effectin, koska Mass Effect 2 on jo ennakkotilauksessa.
Tänään töistä tullessani löysin postilaatikosta ison ruskean Englannin Amazonista tulleen pahvilaatikon, joka piti sisällään lisää scifiä. Juuri Mass Effectiä pelaillessani ja ihastellessani tietokonepeliksi loistavasti kirjoitettua juonta, tuli mieleeni idea, että jotakin samanlaista saattaisi olla julkaistu kirjoinakin. Pienen surffailun tuloksena, muutamia suosituksia luettuani ostoskoriin mäjähti kolme kirjaa Alastair Reynoldsilta: Revelation Space -trilogian kaksi ensimmäistä osaa (Revelation Space ja Redemption Ark) sekä ilmeisesti ennen trilogiaa luettavaksi tarkoitettu Chasm City.
Ennakko-odotukseni kirjojen suhteen ovat poikkeuksellisen korkealla. Arvostelujen mukaan kyseessä on laajan mittakaavan avaruussaippuaooppera, jonka maailma on lähempänä science factia kuin science fictionia. Teknologian realistisuus oli yksi ostokriteereistäni, jotta voisin nauttia scifistä, täytyy tiedepuolen olla jossain määrin uskottavaa.
Ja jotta saisin tämän science fact -tarpeeni täysin tyydytettyä, tilaukseen livahti vielä yksi kirja: Michio Kakun Parallel Worlds. Professori Kaku on varmasti kaikille tiededokumentteja katsoneille tuttu hahmo: hän on se harmaahiuksinen, mukava pilke silmäkulmassa universumin saloista kertova herrasmies. Parallel Worldsiä on kehuttu parhaaksi avaruustiedekirjaksi sitten Stephen Hawkingin Ajan lyhyen historian, jonka luin joskus lukioikäisenä ja josta pidin hurjasti. Parallel Worldsissä Kaku selvittää muun muassa jo Hawkingin esittämää säieteoriaa ja sen mahdollistamia rinnakkaisia universumeja.
Ainoa ongelmani on päättää, mistä aloittaa. Parallel Worlds kiinnostaa kovasti, mutta toisaalta Reynoldsin avaruusooppera saattaisi olla näin Mass Effectin jälki- (ja ennakko-) mainingeissa juuri sitä, mitä tarvitsen. Toisaalta kai pitäisi maailman pohjustukseksi tarttua ensin Chasm Cityyn… Valintoja, valintoja! Voisiko joku sijoittaa vähän lisää tunteja vuorokauteeni?
2 thoughts on “Scifi-kausi”
Onnea uudelle blogille. Ja tätisi haluaa muistuttaa, että samalla kun samoilet Amazonissa, niin pidä Syberia mielessä.
Luin blogisi. Odotan jännityksestä vavisten viiltävää analyysiasi M-teoriasta. Muista laittaa pipo päähäsi, kintaat käteen ja pukeutua muutenkin lämpimästi, kun siellä pellolla tuulee niin kylmästi aina. Amazonissa käydessäsi voisit katsella myös Farmin hintaa.