Hifiummikon autohifit

Hifiummikon autohifit

Kuten aiemmin olen tunnustanut, olen aika lailla amatööri audioasioissa. Arvostan hyvää äänenlaatua, mutta en ymmärrä tekniikasta tarpeeksi tietääkseni, mikä on hyvää ja miksi. Autonvaihdon yhteydessä tuli ongelma: edelliseen kotterooni olin vielä jaksanut askarrella MP3-toistoon kykenevän soittimen vaihdon, mutta uudessa autossa alkoi olla jo liikaa elektroniikkaa tee-se-itse -toimintaa varten. Mitä tekee laiska ummikko? Vie auton autohifiliikkeeseen ja maksaa kiltisti osaamattomuudestaan. Koska mielestäni kiitosta ja positiivisia kokemuksia tulee jakaa, tässä niitä olisi tarjolla lahtelaisen Hifix Oy:n suuntaan.

Toukokuun alussa autokuumeen seurauksena pihaan ilmestyi viitisen vuotta vanha, tylsän harmaa perus-Mondeo. Muuten ihan kiva ja siisti auto, mutta edellinen omistaja oli asennuttanut ikivanhoille Nokialaisille tarkoitetun handsfree-systeemin, jonka irtojohdot roikkuivat rumasti kojelaudassa. Vakiosoitin oli sitä Fordin laadukkaampaa mallia, Sony 6006, jolla kyllä pystyi soittamaan CD-levylle poltettua MP3-musiikkia, jota levylle mahtuu noin kahdeksan albumin verran matalalla 128 kbps-koodauksella. Tällainen systeemi minulla oli viimeksi ollut viisi vuotta sitten autossani, ja ovilokerossa kansiollinen CD-levyjä, joiden vaihtaminen ajon aikana on hengenvaarallista, ei enää kauheasti houkuttele.

Vakioaudiojärjestelmään pystyi toki liittämään ulkoisenkin soittimen, hanskalokerossa olevan stereoplugin kautta. Mutta soittimen ohjaus radion valitsimilla tai sen akun lataaminen eivät tietenkään tyhmän AUX-liittimen kautta onnistuneet, joten iPodini liittämisidea tyssäsi alkuunsa. Päätös siis syntyi: vaihdetaan soitin iPodia tukevaan malliin, ja samalla päivitetään kaiuttimet sekä budjettin mahdollistaessa pistetään takapaksiin subwoofer.

Autoa ostaessani olin alustavasti varannut budjettiin jonkin verran tilaa audiojärjestelmän asennukseen. Otin yhteyttä kahteen lähellä olevaan audioasennusliikkeeseen ja ilmaisin toiveeni: teini-iän jo aikoja sitten ohittaneena en tarvitsisi ennätysilmanpaineita tai -desibelejä. Hienostuneen herrasmiehen audiojärjestelmä oli hakusessa, maltilliseen 1500 euron hintaluokkaan tähdäten. Muutamia vaatimuksia soittimen suhteen oli: iPod-tuki, Bluetooth ja handsfree sekä toimiminen Mondeon rattikytkimien kanssa.

Lahdessa toimiva Hifix vastasi tarjoukseeni heti seuraavana päivänä sähköpostilla ja tarjosi mielestäni varsin tasapainoista kokonaisuutta. Ilman subwooferia oltaisiin alitettu budjetti reilusti, subwooferin kanssa mentäisiin puolestaan jonkin verran yli. Toinen, pääkaupunkiseudulla toimiva liike, vastasi tarjouspyyntööni 8 päivää sen lähettämisen jälkeen. Heidän tarjouksessaan vaihdettava soitin vei 60% koko budjetista eikä subwooferin asennusta edes tarjottu. Lähetin liikkeeseen lisäkyselyn, jossa pyysin soittimen vaihtamista halvempaan ja vastaavasti subin lisäämistä laskelmaan. Vastausta tuohon viestiin ei enää kuulunut.

Valintaa helpotti vielä sekin, että olin jo soitellut Hifixiin ennen tuon toisen tarjouksen saamista ja kysellyt lisätietoja subwooferista. Ensimmäisen kerran soittaessani tarjoukseeni vastannut Jani Rehti oli varattu, ja sovimme että soittaisin myöhemmin uudelleen. En kuitenkaan ehtinyt, sillä Jani soitteli takaisin heti kun oli saanut asiansa hoidettua. Kontakti antoi heti hyvän kuvan asiakaspalvelusta, ja sain kutsun tulla vilkaisemaan laitteita paikan päälle Lahden konttoriin.

Seuraavalla viikolla vapaapäivänä Hifixillä pistäydyinkin, Jani esitteli subbaria ja mietimme sen sijoittelua; 10″ subi slim-line-kotelossa oli sopivan siro jättäen konttiin vielä tilaa sinne väkisin kertyvälle sekalaiselle romullekin. Siltä istumalta lyötiin kaupat lukkoon, subwooferin kera. Asennusaika sovittiin kahden viikon päähän, mikä ei mielestäni ole mitenkään kohtuuton odotusaika. Vein auton sovittuna päivänä, ja niin ikään luvatusti seuraavana päivänä (eli tänään) sain tekstiviestillä tiedon, että asennus oli tehty. Ei muuta kuin jännittyneenä autoa hakemaan.

Toimistolla Hirvosen Joni esitteli asennusta, joka vastasi täysin odotuksiani: erittäin siistiä työtä ja kaiken lisäksi äänenlaatu oli täsmälleen sitä, mitä lähdin hakemaankin. Hinta oli tasan tarkkaan se, mikä ensimmäisessä tarjouksessa oli annettu, piileviä kuluja ei tullut ja kaverit olivat repineet sen ruman Nokian handsfree-sarjan irti johtoineen kaikkineen. Koko asiakaspalvelukokemus oli erittäin onnistunut (mitä nyt pikkuisen firman maksupääte oikutteli, mutta siinäkin reboottaus auttoi, kuten yleensä tietoteknisten laitteiden kanssa).

Jos joku epäilee, että minulla on jokin oma lehmä ojassa ylistyksessäni tai että tämä on peräti maksettu mainos, niin mistään sellaisesta ei ole kyse. Itsekin asiakaspalvelupainotteisessa työssä toimiessani tuntuu vain oikealta jakaa kiitosta silloin, kun minusta siltä tuntuu (vaikkei sitä välttämättä kukaan tästä blogista koskaan lukisikaan). Kiitokset välitin kavereille myös ihan kasvoista kasvoihin ja lupasin asioida paikassa uudelleen viimeistään seuraavan auton vaihdon jälkeen. Siihen asti nautiskelen siitä, että autossa kuunneltaessa musiikista pystyy jopa nauttimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.