Game of Thrones 5.10: Mother’s Mercy

Game of Thrones 5.10: Mother’s Mercy

Viitoskausi nilkuttaa päätökseensä jaksossa, jossa monta tärkeää juonilankaa vedetään yhteen. Se on myös viimeinen jakso, jonka tulen tässä blogissani arvostelemaan, sillä tästä eteenpäin mielenkiintoni kohdistuu ainoastaan kirjoihin. Vielä kerran, spoilereita alla sekä jaksoon että kirjoihin.

Sisältää spoilereita! Näytä spoilerit

Ja niin päästiin loppuun. Nimittäin minun osaltani. Minä lopetan sarjan katselun tähän, koska ensi kaudella ei ole mitään mielenkiintoa nostattaa verenpainettani yhtään ylöspäin tämän vääristelmän vuoksi. Hartaasti toivon, että GRRM saisi Winds of Winterin ulos ennen ensi kauden alkua, joskaan sekään ei vaikuttaisi mitenkään kuutoskauden juoneen, jonka kuvaukset alkavat viimeistään loppukesästä.

Pettynein mielin luovun sarjasta; toiveet olivat korkealla toteutuksen suhteen, ja ensimmäinen kausi olikin täysin onnistunut, mutta sen jälkeen taso on ollut jatkuvasti laskeva. Sarja saattaa olla hyvä, mutta kun sitä vertaa jatkuvasti absoluuttiseen parhauteen, jota kirjat edustavat, ei siitä pysty nauttimaan korkeintaan kuin ne, joilla ei ole vertailukohtia.

Kiitos ja pokkaus kaikille jaksoarvioita lukeneille ja kommentoineille, erityinen hatunnosto Samille ja Aville, joiden näkemyksiä on ollut näiden vuosien aikana mukava verrata omiini.

2 thoughts on “Game of Thrones 5.10: Mother’s Mercy

  1. Jees. Homma pakettiin ja muita sarjoja seuraamaan. Onhan tämä loppujen lopuksi melkoista surkeutta ollut. Vitoskaudesta jäi nyt mieleen pari, kolme hyvää kohtausta ja kymmenet muut toivoisin voivani unohtaa…

    Harmittavaa jos et malta jatkaa sarjan seurantaa… Ihan läpällä sitä itsekin on seurannut. Yleensä olen ollut sarjan jakson jälkeen lukemassa kommenttejasi. Kai sitä jonkin sortin kevyeksi terapiaksi voi sanoa. Nauruhan keventää tuskaa…

    Jatkoja vaan sulle. Omasta sarjan seuraamisesta en vielä tiedä. Todennäköisesti seuraan jos kirja tulee ulos, jos taas ei, niin mahtaako innostaa seurata huonosti kirjoitettuja spoilereita…

    Kirjoja odotelllessa…sarja on yhdentekevä.

  2. Hei törmäsin sattumalta näihin sun arvosteluihin kun selasin nettiä ja oli kyllä mahtavaa lukea nää! Itekki sain justi kirjat muutama päivä sitte vasta luettua ja nyt ku tän uusimman kauden katsoin nii oon kyllä niii samaa mieltä sun kanssa monessa kohdassa. Miten voiki mennä noin huonoon suuntaan koko sarja ja miten kömpelöä todellaki tuo käsikirjotus ja ihan täysin perseestä tuo hienojen ja moniulotteisten hahmojen pilaaminen. Sanat ei riitä. Ainoa mikä itelle sarjassa oikeesti enää toimii on Djawadin eeppiset musiikit. Helpottavaa lukea näitä sun tekstejä, kiitos 😀 Eiköhän tästä jotenkin selvitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.