Game of Thrones 5.03: High Sparrow

Game of Thrones 5.03: High Sparrow

The TV Series Formerly Based on George R.R. Martin’s ”A Song of Ice And Fire” jatkuu viitoskauden kolmannella jaksolla. Missä mennään? Kuka on vuotanut Littlefingerin teleporttausteknologian Briennelle, Tyrionille sekä Eyrien nimettömälle ratsumiehelle? Spoilereita alla sekä jaksoon, että kirjoihin.

Sisältää spoilereita! Näytä spoilerit

One thought on “Game of Thrones 5.03: High Sparrow

 1. Ilmeisesti itse pääsin kamalan kakkososan jälkeen siihen tilaan, ettei mikään enää voi suuremmin järkyttää. Siitä syystä kolmos osa tuntui ihan siedettävältä. Mitään suurta kauheutta, ei pelootteluista huolimatta nähty. Olkoot sitten Sansa Roosen tuleva vaimo ja Brienne ottaa varmaankin Mancen roolin pelastusmissiossa. Tuskin taitaa Theon saada roolia hääyönä. Jotenkin tuntuu että Roosen naisien ja Sansan välillä syntyy jotain kissatappeluita… hui olkoon mitä ilkeyttä. Loppu lienee jo selvä…kirjassahan muistaakseni löytyi ne saman nimiset narttukoirat.

  Cersei nyt on mikä on, melkoisen laimea esitys kaiken kaikkiaan. Silti, jokainen osa kun on täysi yllätys suuntaan jos toiseen, eikä mitään selkeää logiikkaa näy kässärien ideoista löytyvän, joten voipi olla että tässä 7 jakson aikana ehtii tähänkin tulla muutos.

  Jonin fanittajien taas tuskin tarvitse pelätä, että komentaja joutuisi tekemään jenkki yleisölle liian tiukkoja päätöksiä ja erottamaan vaikkapa lapset äidistään. Eihän Mancen lasta tai vaimoa ole tainnut kukaan edes mainita missään vaiheessa… ainakaan viime jaksoissa.

  Mikähän rooli jää Varykselle kun Tyrion kaapattiin? Kaappaako Ser Jorah hänetkin? Olisi nyt vaan jäänyt sinne Kuninkaansatamaan punomaan juonia ja puukottamaan Lannistereita.

  Veikataan vielä lopuksi että yksi syys jakson ”paremmuuteen” oli myös se, ettei Meerenistä tai Jaime & Bronn Dornen seikkailusta tullut lisämausteita. Tosin, nyt kun jo tuohon pohjoisen naittamiskuvioon jo tottui, sama käy myös näiden kahden tarinan kanssa.

  Näillä eväillä nelos osaa odotellen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.