15 minuuttia parhautta

15 minuuttia parhautta

Tässä se on: eilen HBO:n julkaisema 15 ensimmäistä minuuttia Game of Thronesin avausjaksosta. Kommentteja videon jälkeen:

Mitäpä muuta tuosta voisi sanoa, kuin että TAHTOO LISÄÄ! Oli vaikea keskittyä yksityiskohtiin, kun joutui vähän väliä huolestuneena seuraamaan, joko 15 minuutin mittari lähenee loppuaan… Kirjasta hienoisesti muutettu prologi toimi hyvin, vaikka Will ei puusta käsin teurastusta todistanutkaan, ja ghouli-Weymar ei näyttäytynyt.

Starkit esiteltiin napakasti. Maisie Williams varasti kohtauksen pelkällä yhdellä Sansaan kohdistuneella katseella! Jousiampuja-Aryasta en toisaalta ollut ihan otettu. Catin ja Jonin hyytäviä välejäkin ehdittiin näyttää. Erikoispisteet Ser Rodrikin pulisongeille, jotka olivat vieläkin villimmät kuin olin osannut kuvitella.

Kolmas kohtaus olikin sitten täysin esikuvalleen uskollinen, oikeastaan ainoa puuttumaan jäänyt elementti oli Theon Greyjoyn päänpotkaisu ja Jonin paheksunnan ilmaisu. Tunnelmaltaan täyttä Ice and Fireä, ja täsmälleen mielikuvitukseni mukainen.

Tasan 30 päivää Suomen ensi-iltaan siis. Olen päättänyt, että 17.4. alkaen asetan itseni mediapimentoon sarjan suhteen ja seuraan GoTia pelkästään Canal+:n kautta. Ensimmäisen jakson Suomen ensi-illan hetkellä USA:ssa on kolme jaksoa näytetty, joten ei voi muuta kuin liikuttuneena kiittää Canalia siitä, että siellä ollaan ajan hermolla. Olemme täällä pohjoismaissa paljon paremmassa asemassa sarjan suhteen kuin suurin osa muuta Eurooppaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.