The Walking Dead (peli)

The Walking Dead (peli)

Toivottavasti yksikään ihminen ei tee samaa virhettä kuin minä: sekoittaa umpitylsän ja kliseisen The Walking Dead -TV-sarjan Telltale Gamesin uskomattoman hienoon tietokonepeliin. Jälkimmäinen tarttui Steamin syysalesta naurettavaan hintaan 12,50 euroa. Yksi parhaista sijoituksistani koskaan.

Tulet välittämään näistä kahdesta pelihahmosta enemmän kuin osasta omia sukulaisiasi*.

The Walking Dead on seikkailupeli. Siis periaatteessa ainakin, mekaniikka pohjautuu pikku pulmien ratkaisemiseen käyttämällä esineitä oikeissa paikoissa. Tosiasiassa The Walking Dead on kuitenkin interaktiivinen, 5-osainen, tietokoneelle sovitettu TV-sarja, jonka käsikirjoittajilla on vähintään yhtä paljon munaa kuin kirjallisen alan mittatikullani George R.R. Martinilla. Kirjaa lukiessa kirjailija kutenkin tavallaan tekee valinnat puolestasi, kun TWD sen sijaan pakottaa sinut henkilökohtaisesti tyrkkäämaan Bran Starkin kirjastotornin ikkunasta, vain koska toinen vaihtoehto on Ned Stark. Päätöksien on lisäksi tultava selkäytimestä, sillä parhaassa tapauksessa aikaa päätöksen tekoon on viitisen sekuntia. Tallenna- ja lataa-nappeja ei ole, joten päätökset ovat lopullisia, ja kantavat läpi kaikkien viiden episodin.

Olen käsittämättömän onnekas, että olen pystynyt täysin välttämään kaikki peliin liittyvät juonipaljastukset. Koko vuoristorata tuli minulle täysin yllätyksenä. Pitkin matkaa peli tarjoilee iskuja palleaan Mike Tysonin voimalla silloin, kun sitä vähemmän odottaa. Kaikki viittaa, että jotain tapahtuu, mutta… Minut pelaajana ohjataan muodostamaan tietokonepeleissä ennennäkemättömän vahva side Leehin ja Clementineen ja muihin kanssakulkijoihin. Epätoivo ja pelko ovat koko ajan läsnä, sillä heti alusta alkaen peli tekee selväksi, ettei kukaan ole turvassa.

Tätä kirjoittaessani on kulunut noin 15 minuuttia pelin lopputekstien pyörimisestä ruudulla ja olen edelleen järkyttynyt hienosta lopetuksesta. Lisäksi pelin jälleenpeluuarvo on kaikkien valintojen jälkiseurauksista johtuen pilvissä, joten jossain vaiheessa tulen palaamaan ja tekemään joitain asioita eri tavalla. Telltalen käsikirjoitustiimin soisi saavan kaikki mahdolliset palkinnot suorituksestaan, joka loistaa VY Canis Majoriksen lailla peliteollisuuden Proxima Centauri-normistandardien rinnalla.

The Walking Dead saa minulta korkeimman mahdollisen suosituksen, mikäli vain kantti kestää vaikeat päätökset. Takaan, että viitosepisodin lopussa kyynisinkin kolli tirauttaa parit kyyneleet. Matka sinne on ikimuistoinen.

* Kuvateksti ei ole tarkoitettu tölväisyksi osaa blogia lukevia sukulaisiani kohtaan

5 thoughts on “The Walking Dead (peli)

  1. *blogia lukeva sukulainen yliviivaa kahdella paksulla viivalla erään nimen lahjalistalta*

  2. *blogia lukeva sukulainen yliviivaa varmuuden vuoksi kahdella paksulla viivalla erään nimen lahjalistaltaan*

  3. Ja nyt se blogia lukeva sukulainen tuntee itsensä aivan idiootiksi, kun ensimmäinen kommentti tekikin viiden minuutin viiveen jälkeen yllätyksellisen entréen.

    Vaan etköhän jo tuolla ala uskomaan, että lahjoja on turha odotella.

  4. Sukulaisesi kehottaa turhan aggression sijaan luomaan tulevaa läppäriään varten Steam-tilin ja kertomaan tunnuksensa, jotta häntä voidaan joululahjoa vuoden parhaalla pelillä. (Ja myös tarkistamaan oman sisäisen kellonsa; kuka kommentoi blogia pyhäpäivän aamuna ennen kello seitsemää?! Kun kerrankin saisi nukkua keskellä viikkoa!)

  5. Nyt se blogia lukeva sukulainen on saanut kyseisen pelin kertaalleen pelattua. 10 tuntia meni elämästä, vaan ei yhtään kaduta. Pelotti, ahdisti, jännitti, joskus jopa hymyilytti ja lopussa tuli hieman itkeä tihrutettua.
    Ensimmäisen kerran koin jonkinlaista alkusoittoa sille, mitä todellinen interaktiivinen viihde tulee joskus olemaan. Peli on paras tähänastinen kokemuspiiriini kuuluva yhdistelmä kirjaa, sekä elokuvaa. Tarina, joka tulee pysymään muistoissani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.